ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Опозиція випереджає ПР лише на піввідсотка, - опитування

П'ятивідсотковий бар'єр наразі долають чотири партії.

Опозиція випереджає ПР лише на піввідсотка, - опитування

Партії "Батьківщина", Партія регіонів, УДАР і КПУ долають п'ятивідсотковий бар'єр на виборах у Верховну Раду.

Про це свідчать результати опитування, яке провів Центр економічних і політичних досліджень ім. Олександра Разумкова спільно з центром соціальних і політичних досліджень "Соціс", дослідницькою компанією GfK Ukraine та соціологічною групою "Рейтинг".

За "Батьківщину" готові голосувати 19,6% виборців, за ПР - 19%, за "УДАР" - 9,5% і за КПУ - 7,5%.

Також за партію "Україна - Вперед!" проголосували б 3,5% опитаних, "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 3,2%, Народну партію - 1,1%, "Нашу Україну" - 0,6%, Радикальну партію - 0,4%.

Окрім цього, 15,7% респондентів не брали б участі в голосуванні, 18,6% не змогли відповісти, 1,4% голосували б за інші партії.

При цьому, за результатами опитування, серед тих, хто збирається взяти участь у голосуванні, в парламент проходять також ці 4 партії: "Батьківщина" - 26,2%, ПР - 24,6%, "УДАР" - 11,8% і КПУ - 9,4%.

Також їх попросили оцінити, наскільки вони впевнені у своєму виборі.

48,9% відповіли, що повністю впевнені, 43,5% - радше впевнені, 3,4% - радше не впевнені, 0,5% - зовсім не впевнені і 3,7% не змогли відповісти.

Опитування проводили із 27 липня по 9 серпня, в його рамках було опитано 10 979 респондентів віком від 18 років, які мешкають у всіх областях України. Теоретична похибка вибірки не перевищує 1%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram