ГоловнаПолітика

У МОЗ здивовані, чому німецькі лікарі не їдуть до Тимошенко

Заступник міністра каже, що останні рекомендації з лікування екс-прем'єра вони отримали по телефону.

У МОЗ здивовані, чому німецькі лікарі не їдуть до Тимошенко
Фото: LB.ua

Заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов висловив здивування позицією німецьких лікарів, які лікують екс-прем'єра Юлію Тимошенко. За його словами, вони з невідомих причин зволікають із приїздом.

"Нам абсолютно не зрозуміла така позиція наших німецьких колег. Як відомо, весь процес реабілітації пацієнтки Тимошенко в Центральній клінічній лікарні № 5 безпосередньо контролюють німецькі лікарі з клініки "Шаріте". Ніяких рішень поза їх рекомендацій наші фахівці не приймають. А всі рекомендації, які німецькі лікарі залишають у перервах свого вахтового чергування, українські медики безапеляційно виконують", - зазначив представник відомства.

Водночас він додав, що в них "уже третій тиждень немає ніякої інформації про їхні подальші візити. Відомо лише те, що свій запланований приїзд скасувала Анетт Райссхауер. А останні свої рекомендації німецькі лікарі взагалі передавали по телефону".

Крім того, Толстанов назвав такий контроль по телефону дивним. Також МОЗ має намір запросити німецьких лікарів до роботи медичної комісії, яка розгляне питання про необхідність подальшого перебування Тимошенко в лікарні.

"Із нормального, професійного погляду, за два з половиною місяці активних реабілітаційних процедур у, без перебільшення, одній із найкращих лікарень України, не варто стверджувати, що ще немає відповідних позитивних результатів", - додав заступник голови відомства.

Нагадаємо, 24 липня Державна пенітенціарна служба України звернулася до Міністерства охорони здоров'я України щодо створення спільної комісії медичних спеціалістів МОЗ, пенітенціарного відомства і німецьких лікарів клініки "Шаріте" для визначення необхідності та термінів подальшої реабілітації екс-прем'єра Юлії Тимошенко в харківській лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram