Недочищені авгієві стайні “Фронту змін”

Те, що керівництво “Фронт змін” вдалося до показової екзекуції своїх однопартійців, заслуговує похвали. 17 липня на офіційному сайті партії Арсенія Яценюка з’явився довжелезний список зі 149 “зрадників” з подальшим виключенням їх з лав ФЗ.

Фото: Макс Левин

Клеймо, яким “нагородили” вже колишніх однопартійців, зводилося стислого переліку невиконаних або порушених зобов’язень перед партією: “неголосування за питання про висловлення недовіри прем’єр-міністру та Кабінету міністрів; за невиконання рішення партії ініціювати вимогу до парламенту ухвалити закон “Про порядок імпічменту Президента України”; за відмову підтримати акцію “Україна проти Януковича” у жовтні-грудні 2011 року”.

Але не це головне. Серед отого злощасного “чорного” списку проблиснуло прізвище депутата Хмельницької міської ради Руслана Афійчука. Виявляється, що цей добродій очолює групу “фронтовиків” у міській раді, куди ще входить два “багнети” Яценюка. За логікою речей, решту “не святої трійці”, гендиректора ТОВ “Гранд Мотор” Андрія Тарасюка і директора ТОВ “Діалог-центр” Дмитра Шевченка також не заважало б просканувати на “фейс-контроль”. Адже мушкетерський принцип “один за всіх — всі за одного” на “ура” спрацьовував під час останніх сесій Хмельницької міськради. До прикладу, всі троє “фронтовиків” дружно не прийшли на позачергову сесію, де розглядалося питання “Про звернення до Президента України щодо накладання вето на Закон України “Про засади державної мовної політики”. 23 травня вони одержали картки, але не реєструвалися, чим фактично спричинили, вперше за останні шість років, зірвання сесії, бо не вистачило кворуму фракціям ВО “Батьківщина” та ВО “Свобода”.

Тепер подивимося на політичну розкладку міста атомників — Нетішина, де у березні цього року, не без допомоги депутатів “Фронт змін”, було обезголовлено з очевидними порушеннями законодавства міського голову Ольгу Омельчук, яку, за іронією долі, на місцевих виборах 2010 року підтримала саме партія Яценюка. За даними сайту ФЗ, крізь партійне сито просіяли двох “багнетів”: депутатів Нетішинської міської ради Степана Чернявку та Олега Вознюка. “Незайманими” залишилися, щонайменше, ще два місцевих “фронтовика”, котрі під час міні-перевороту допустили до владної годівниці представників Партії регіонів.

І наостанок. Спільне голосування депутатів Летичівської районної ради від “Фронт змін” за звільнення редактора місцевої районки Володимира Борисова (щоб освіжити пам’ять, читайте статтю “Як редактора районки місцева влада “задавила”) на початку 2011 року. Тоді підставили плече для партії влади та її сателітів два представники ФЗ: депутат Василь Іськов, який продовжує ходити у заступниках голови райради, регіонала Віталія Тимчака та головний спеціаліст відділу у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Альона Хавхун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram