ГоловнаКультура

Влада Києва рапортує про погашення боргів з зарплати медикам

Уже розпочато виплату авансу за липень.

Влада Києва рапортує про погашення боргів з зарплати медикам
Фото: Макс Левин

Станом на 20 липня в Києві повністю погашена заборгованість з виплати зарплати за червень працівникам лікувальних установ.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на Головне управління охорони здоров'я.

Крім того, за даними КМДА, сьогодні, 20 липня, на рахунок Головного управління охорони здоров'я надійшло фінансування на виплату заробітної плати за першу половину липня (аванс).

Виплату авансу вже розпочато, запевнили в міськдержадміністрації.

Як повідомляли ЗМІ, в Києві припинили виплату зарплати працівникам системи охорони здоров'я.

"Київські медики не пригадують нічого такого за останні десять років. Уже два тижні їм без будь-яких адекватних пояснень затримують зарплату. Лікарям не дозволяють говорити про проблему і писати скарги. Керівники столичних лікарень тільки розводять руками - мовляв, грошей нібито не стало через єврочемпіонат", - пише, зокрема, газета "Україна молода".

За інформацією видання, тільки працівники міської станції швидкої допомоги 11 липня отримали зарплату за червень. "В інших медустановах, що знаходяться на балансі міста, а не безпосередньо міністерства, лікарі працюють на правах волонтерів", - зазначає газета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram