ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні підбили підсумки роботи авіаційної галузі за півроку

Зростання пасажирських перевезень становить 11%, в країну прийшли 5 нових авіакомпаній, "АероСвіт" і МАУ - лідери.

В Україні підбили підсумки роботи авіаційної галузі за півроку
Фото: Макс Левин

Пасажирські авіаперевезення в Україні за підсумками першого півріччя зросли порівняно з аналогічним періодом минулого року на 10,6% до 3,464 млн осіб, повідомляє прес-служба Державіаслужби.

Крім того, було перевезено 54,4 тис. тонн вантажів і пошти, що на 25,9% більше ніж аналогічного періоду минулого року.

В цілому на ринку пасажирських і вантажних перевезень працювало 40 вітчизняних авіакомпаній. Пасажирські перевезення виконували 29 українських авіакомпаній, близько 75% перевезень здійснено авіакомпаніями "Аеросвіт" і "Міжнародні авіалінії України".

За статистичними даними за цей період кількість перевезених українськими авіакомпаніями пасажирів регулярними рейсами на міжнародних напрямках зросла на 14% і становить 2,122 млн пасажирів, на внутрішніх - на 16,3% і становить 540,8 тис. пасажирів. На сьогодні близько 15% міжнародних і 95% внутрішніх пасажирських перевезень вітчизняних авіакомпаній здійснюються регулярними рейсами.

Регулярні польоти між Україною та країнами світу в першому півріччі поточного року здійснювали 9 вітчизняних авіакомпаній, розпочато виконання польотів за 8 новими маршрутами (з Борисполя в Манчестер, Багдад, Караганду, Мурманськ, Ростов-на-Дону і Сочі, із Сімферополя в Санкт-Петербург і з Харкова у Тель-Авів). Крім того, в Україну виконували регулярні польоти 52 перевізники з 28 країн світу, з них 5 нових - Hamburg Airways, Norwegian Air Shuttle, Eburo LOT, Grozny Avia, Yamal Airlines.

У межах Україні пасажирські перевезення на регулярній основі виконували 10 вітчизняних авіакомпаній, які забезпечили повітряним сполученням 13 міст України. Близько 75% цих перевезень здійснено авіакомпаніями "Аеросвіт" і "Міжнародні авіалінії України".

Середній відсоток пасажирського завантаження на міжнародних регулярних рейсах українських авіакомпаній зріс до 71,4%, на внутрішніх регулярних - до 60%.

Комерційні рейси вітчизняних та іноземних авіакомпаній обслуговували 24 вітчизняних аеропорти та аеродроми. За перше півріччі 2012 року обслужено 97,4 тис. повітряних суден (проти 90,7 тис. у першому півріччі минулого року), пасажиропотоки через аеропорти України зросли порівняно з відповідним півріччям минулого року на 17,3% і досягли 6,086 млн пасажирів, вантажопотоки залишилися на рівні минулого року - 21,9 тис. тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram