ГоловнаЕкономікаФінанси

Гроші від євробондів скерують у золотовалютні резерви

Попит на українські боргові папери втричі перевищив пропозицію.

Гроші від євробондів скерують у золотовалютні резерви
Фото: Макс Левин

Кошти, отримані від розміщення українських євробондів на $2 млрд, "ці 2 млрд підуть на поповнення золотовалютних резервів України, які в червні скоротилися на $1,4 млрд".

Про це на урочистому засіданні з нагоди Дня працівника торгівлі заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко.

"Ці 2 мільярди поповнять золотовалютні резерви", - заявив він. При цьому міністр зазначив, що обсяг портфеля охочих придбати єврооблігації становив $6 млрд, однак було вирішено розмістити облігацій на $2 млрд (що, втім, і так удвічі більше від запланованого, - LB.ua).

Порошенко зазначив, що розміщення єврооблігацій ніяк не пов'язано з погашенням кредитів ВТБ. "Нам нічого з ВТБ врегульовувати не потрібно. У нас із ВТБ усе врегульовано", - сказав він.

Нагадаємо, Україна 17 липня розмістила єврооблігації на $2 млрд під 9,25% річних. За даними Мінфіну, 75% паперів викупили "першокласні" інвестори зі США та Європи. Термін обігу паперів - 5 років (до 24 липня 2017 року). Перша виплата доходу відбудеться 24 січня 2013 року (дохід від облігацій виплачуватимуть раз на півроку).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram