ГоловнаСвіт

Канібали зірвали вибори в Папуа-Новій Гвінеї

Вибори довелося продовжити на тиждень.

Канібали зірвали вибори в Папуа-Новій Гвінеї
Фото: EPA/UPG

Владі Папуа-Нової Гвінеї довелося продовжити вибори, тому що через низку жорстоких убивств, жертв яких з'їли, місцеві жителі боялися залишити свої будинки і йти на виборчі дільниці, повідомляє The Daily Telegraph.

Вибори, які тривали два тижні і повинні були завершитися в п'ятницю, 6 липня, довелося продовжити не менше ніж на тиждень.

Членами секти людожерів є близько 500 осіб, повідомляє газета. Поліція провінції Маданг (Madang), яка знаходиться на північному узбережжі Папуа-Нової Гвінеї, заарештувала 29 осіб, серед яких 13-річного хлопчика, за звинуваченням у причетності до вбивств семи жителів району. З них 12 осіб підозрюються у скоєнні вбивств, водночас за версією поліції, всі заарештовані є канібалами, які поїдали жертв.

ABC News повідомляє, що заарештованим будуть пред'явлені звинувачення в навмисних убивствах і канібалізмі. Поліція збирається зробити новий рейд, щоб заарештувати інших членів секти. Ватажка банди, чиновника місцевої адміністрації, наразі спіймати не вдалося. Самі канібали стверджують, що вони боролися з засиллям чаклунів, що чаклують, з їх точки зору, чорною магією в джунглях.

Варто зазначити, що багато мешканців Папуа-Нової Гвінеї, особливо у віддалених областях, вірять у чаклунство і вважають, що з його допомогою можна накласти прокляття, отруїти чи вбити людину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram