ГоловнаСвіт

ООН: у Сирії 500 тисяч вимушених біженців

Сирійцям бракує харчів.

ООН: у Сирії 500 тисяч вимушених біженців
архивное фото
Фото: comments.ua

Управління ООН з координації гуманітарної діяльності (УКГД) заявило, що тисячі сімей у Сирії покинули свої домівки протягом останніх двох тижнів через запеклі бої між урядовими військами і повстанцями, багатьом не вистачає харчів.

Про це повідомляє Reuters 6 липня.

Згідно з даними ООН, у сімох сирійських провінціях ціни на продовольчі товари зросли утричі. Це сталося тому, що врожай пшениці припізнився через брак дизельного палива, необхідного для техніки.

"Загалом для ситуації характерні відсутність безпеки і безупинні бойові дії, а це означає, що агентства ООН не мають доступу до багатьох районів", - заявив прес-секретар УКГД Єнс Лаерке.

УКГД каже, що багато хто з 200 тисяч мешканців міста Дума, що за 15 км на північ від столиці, втік у Дамаск. Крім того, близько 30 тисяч осіб покинули східне місто Дейр аль-Зор і вирушили на північ, до міст Хассака і Ракка. Цивільне населення також іде з міст Хама, Ідліб і Ракка й рухається в напрямку Алеппо.

За оцінками сирійського Арабського Червоного Півмісяця, щонайменше 500 тисяч сирійців стали вимушеними переселенцями.

Сирійська влада і посадові особи із Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП) провели спільну оцінку продовольчої безпеки в семи провінціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram