ГоловнаПолітика

Одарченко: суд не забороняв опозиції мітингувати в центрі Києва

Опозиція не планує розходитися: мітинг на Європейській площі законний.

Одарченко: суд не забороняв опозиції мітингувати в центрі Києва
Фото: EPA/UPG

Мітинг біля Українського дому в Києві в опозиції вважають законним і зазначають, що він проходить на підставі належним чином представлених у КМДА повідомлень від партій "Батьківщина" і "Народний рух України".

Як повідомляє прес-служба політичної партії "Батьківщина" в середу, постанова, згідно з якою Окружний адміністративний суд Києва заборонив громадянину Торубі В. М. і "іншим суб'єктам" проводити мирні зібрання з 4 по 9 липня на вулицях Хрещатик, Майдан Незалежності, Європейській площі, біля будівель Верховної Ради, Адміністрації Президента і Кабінету Міністрів, не має жодного стосунку до представників присутніх на мітингу політичних партій.

"Наша партія називається "Батьківщина", а не "інші суб'єкти". Ми реалізуємо своє гарантоване Конституцією України право мирно висловлювати протести проти дій злочинної влади", - заявив керівник Київського регіонального штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина", народний депутат Юрій Одарченко.

Як зазначили в прес-службі партії, за даними канцелярії Окружного адміністративного суду м. Києва, ніяких позовів проти цих партій сьогодні не подавали.

"Ми не плануємо розходитися, і продовжуємо абсолютно законно і в рамках чинного законодавства перебувати на Європейській площі біля Українського дому, де захищаємо основи нашої державності", - сказав Одарченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram