ГоловнаПолітика

Єфремов: заяви Литвина про відставку ніхто не бачив

ПР не думає, що спікера звільнять уже завтра.

Єфремов: заяви Литвина про відставку ніхто не бачив
Фото: http://cxid.info/

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сумнівається, що за відставку спікера Володимира Литвина проголосують завтра.

Про це він сказав журналістам.

"Від моменту подачі заяви щонайменше лише на наступний день ми можемо розглядати питання про відставку, але заяви на сьогодні немає, її ніхто не бачив, тому говорити завтра про розгляд цього питання передчасно. Якщо заяву десь зареєстровано, то теоретично голосування можливе, але практично, повторюю, я її не бачив, тому наполягаю, що ми повинні відійти від емоційних оцінок", - сказав він.

Депутат зазначив, що він не готовий обговорювати тему кандидатури можливого нового спікера, наразі такі кандидатури не розглядали.

За словами Єфремова, законопроект про зміну процедури голосування за призначення та усунення голови Ради було проголосовано більшістю у зв'язку з тим, що в ситуації, яка складається, для подальшої стабільної роботи парламенту було б краще повернутися до старої процедури простого голосування картками.

Крім того, як повідомив агентству "Українські новини" заступник голови апарату Ради, який курує реєстрацію законопроектів і проектів постанов, Юрій Ясенчук, постанов про складання повноважень голови Ради Володимира Литвина та його заступника Миколи Томенка немає.

"На цей момент таких не зареєстровано", - зазначив він.

За його словами, апарат узагалі поки не отримував зазначених проектів постанов.

"Не вносилося. Мабуть, чекаємо його", - повідомив Ясенчук, говорячи, зокрема, про проект постанови щодо складання повноважень Томенком.

Нагадаємо, 4 липня Литвин подав у відставку з посади спікера парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram