ГоловнаПолітика

Аваков керуватиме виборчою кампанією з Італії

Екс-губернатор шкодує, що не може балотуватися в Раду від мажоритарки.

Аваков керуватиме виборчою кампанією з Італії

Екс-голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков має намір керувати парламентськими виборами в цьому регіоні з Італії - завдяки Інтернету.

Про це він повідомив в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ», коментуючи своє призначення керівником виборчої кампанії Об'єднаної опозиції в Харківській області.

"Звичайно, це дуже важко - на дистанції керувати таким складним процесом. Це вимушений захід. Але складно - не означає неможливо. Я дуже добре знаю людей, з якими ми йдемо у виборчий процес. Щодня ми багато комунікуємо за допомогою Інтернету. Визначаємо ключові позиції і працюємо. Не цукор, але звикли. Процес пішов", - зазначив Аваков.

Також він шкодує, що не зможе балотуватися у Верховну Раду від мажоритарного округу.

"Я дуже шкодую, що влада позбавила мене такої можливості. Я розглядав для себе кілька варіантів мажоритарних округів - і в Харкові, і в моєму рідному Чугуєві. Але для мажоритарної виборчої кампанії необхідна особиста присутність", - сказав Аваков.

Він не виключив, що саме острах мати сильного, відомого і популярного суперника став однією з причин відкриття кримінальної справи проти нього. "Двоє з Харкова" просто побоялися, що ставленик Партії регіонів програє мені у відкритому двобої!" - зазначив Аваков.

Екс-губернатор розповів, що українське правосуддя не поспішає з поданням документів для його екстрадиції з Італії. "Мої адвокати досі не отримали аргументованої позиції Генпрокуратури України - італійська юстиція посилається на те, що документи не представлені в необхідному обсязі. Засідання суду постійно відкладається", - сказав він.

Йому важко пояснити, чому так відбувається: "Найімовірніше, справді незалежному суду складно подати докази того, чого немає - от і тягнуть. Але італійська юстиція терпляча, втім не безвольна: якщо так триватиме - винесуть рішення на підставі наявних фактів".

Говорячи про те, чи планує він просити про політичний притулок в Італії, Аваков висловив сподівання, що матиме підстави повернутися в Україну.

"Я громадянин України, і в Італії буду залишатися до закінчення процесу екстрадиції. Опісля, якщо, як сподіваюся, сфабрикована щодо мене справа розвалиться - негайно повернуся в Україну", - наголосив він.

При цьому він додав, що з нинішнім рівнем іміджу української влади отримати захист від переслідувань у європейських країнах нескладно. Але він наразі має намір поборотися. "Час для таких крайнощів, як політичний притулок, найімовірніше, ще не настав", - упевнений Аваков.

Нагадаємо, Арсена Авакова заарештували 25 березня в Римі після оголошення його в міжнародний розшук. 4 квітня суд звільнив екс-губернатора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram