ГоловнаПолітика

​Італійська поліція затримала Авакова випадково

Італійські правоохоронці затримали екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова під час стандартної перевірки документів у центрі міста Фрозіноне (регіон Лаціо) увечері 25 березня.

​Італійська поліція затримала Авакова випадково
Фото: dream.net.ua

Про це йдеться в повідомленні місцевої поліції, яке потрапило до рук УНІАН.

"Двох чоловіків зауважили в автомобілі "Мерседес" темного кольору на центральній вулиці А Моро. Під час перевірки їхніх даних у поліцейській базі з'ясувалося, що на одного з них є виданий Україною міжнародний ордер на арешт", - зазначили в поліції.

За даними італійських правоохоронців, українська влада оголосила екс-губернатора в міжнародний розшук, оскільки той нібито скоїв 2008 року шахрайство, виконуючи функції депутата Харківської обласної ради.

Поліція зауважила, що внаслідок додаткової перевірки вдалося з'ясувати, що затриманий 48-річний українець є "успішним інженером, автором численних наукових праць, провідним громадським діячем України, який обіймав важливі державні посади, зокрема в Харківській області".

Згідно з повідомленням,

Арсен Аваков залишається під вартою у місті Фрозіноне, а справу про його екстрадицію розглядатиме Апеляційний суд Рима.

Поліція зазначила, що звернула увагу на українців під час виконання звичайної профілактичної роботи з контролю території, яку переважно активізують на вихідні.

Як відомо, Генеральна прокуратура України повідомила, що готує документи для екстрадиції Авакова в Україну.

Нагадаємо, 31 січня Авакова оголосили в міжнародний розшук.

Керівництво партії "Батьківщина" надіслало листа генеральному секретареві Інтерполу й уряду Італії з проханням зважити на очевидну політичну вмотивованість кримінального переслідування Арсена Авакова і звільнити його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram