ГоловнаПолітика

У Януковича могли дати вказівку "покарати" німецький бізнес, - ZN.UA

Прикладом може стати банк "Форум".

У Януковича могли дати вказівку "покарати" німецький бізнес, - ZN.UA
Фото: Макс Левин

В Адміністрації Президента України могли дати негласну вказівку органам влади працювати з німецьким бізнесом "із такою ж прохолодою".

Повідомляють джерела ZN.UA.

Однією з причин могло стати прохолодне ставлення до України з боку німецьких політиків, зокрема, під час саміту НАТО в Чикаго канцлер Німеччини Анґела Меркель пройшла повз Президента Віктора Януковича навіть не зупинившись, щоби привітатися.

Така позиція може бути так само і реакцією на позицію Німеччини в раді директорів ЄБРР (нагадаємо, представник Німеччини Томас Міров поступився кріслом британцеві Сума Чакрабарті), яка у світлі політичного антагонізму поводиться щодо проектів в Україні дуже стримано.

У підсумку гальмується низка вже попередньо схвалених кредитних проектів (зокрема, з "Укрзалізницею").

Найвразливішим для відповідної реакції української влади виявився найбільший німецький інвестор в Україні - група Commerzbank, яка, за оцінками експертів, уже вклала в розвиток роздрібного бізнесу банку "Форум", який належить їй в Україні, близько 1,7 млрд дол.

Нині банк опинився в стані конфлікту з групою "Континіум", що належить Ігорю Єремєєву, - одному з ключових спонсорів "Блоку Литвина", стверджує ZN.UA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram