ГоловнаПолітика

Об'єднана опозиція хоче модернізувати МЗС

Відомство неефективно реалізує зовнішньополітичний курс країни.

Об'єднана опозиція хоче модернізувати МЗС
Фото: segodnya.ua

Об'єднана опозиція вважає, що необхідно модернізувати Міністерство закордонних справ для ефективнішої реалізації зовнішньополітичного курсу України.

Про це під час круглого столу на тему: "Європейська Україна. Зовнішньополітичні пріоритети в програмі Об'єднаної опозиції" повідомив заступник голови партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Якщо в нас серйозні наміри щодо реалізації заявленого курсу та пріоритетів зовнішньої політики, то повинні порушувати питання про модернізацію дипломатичної служби, модернізації способів, які застосовує МЗС і завдяки яким взаємодіє з іншими галузевими міністерствами", - зазначив він.

Немиря зазначив, що багато в чому ефективність реалізації зовнішньополітичного курсу країни залежить саме від МЗС і дипломатів, які там працюють.

При цьому він визнав, що інституційна культура цього відомства формувалася впродовж багатьох років, і для її зміни потрібно чимало часу.

Нагадаємо, Об'єднана опозиція має намір затвердити остаточний варіант своєї програми на передвиборному з'їзді 30 липня.

28 травня перший заступник голови партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що опозиція сформує відкритий партійний список на вибори до ВР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram