ГоловнаПолітика

Дніпропетровськими терористами були викладачі ВНЗ

Дії підозрюваних були непрофесійними.

Дніпропетровськими терористами були викладачі ВНЗ
Фото: newzz.in.ua

Причетність затриманих до вибухів у Дніпропетровську, а тим паче політичних мотивів їх вчинення, викликає дуже багато питань.

Про це заявив народний депутат від фракції НУ-НС Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.

Депутат повідомив, що, за достовірною інформацією, не правоохоронні органи вийшли на підозрюваних, а підозрювані вийшли на них.

"І якщо вже озвучено версію про політичні мотиви теракту, то необхідно з'ясувати, чи не підштовхнув чи їх хтось до такого кроку - вийти на СБУ? І чи не залишиться надалі цей "хтось" у статусі "невстановленої слідством особи"?" - зазначив Г. Москаль.

За його інформацією, за два з половиною тижні до затримання підозрюваних на управління СБУ в Дніпропетровській області вийшли невідомі й зажадали спочатку два мільйони доларів, а побачивши, що СБУ погодилася на переговори, - чотири з половиною мільйони доларів.

Депутат зазначає, що дії шантажистів були настільки наївними і непрофесійними, що для оперативників не становило особливих труднощів встановити їхні особи.

Одним із затриманих виявився викладач політології шановного вузу Дніпропетровська, другий - його колега по кафедрі, асистент за посадою, повідомляє депутат.

Ще до затримання "шантажистів" СБУ встановила їхнє місце проживання, роботи, родичів, друзів і знайомих.

"Як говорять самі учасники обшуків, майже все, вказане в конвертах, швидко знаходили - пляшечки, пробірки, якісь реактиви, порошки, рукавички, футболки, куртки-"вітрівки", кеди. Складалося враження, що вже перед початком обшуків було відомо, що де лежить", - зазначив Москаль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram