ГоловнаСуспільствоЖиття

МОК дасть раду з "олімпійськими" спекуляціями Геращенка

Генсек НОК України вважає, що вів "дипломатичну бесіду".

МОК дасть раду з "олімпійськими" спекуляціями Геращенка
Фото: rbc.ua

Очільник НОК України Сергій Бубка усунув від виконання обов'язків генсекретаря комітету Володимира Геращенка після появи повідомлення ВВС про те, що Геращенко, ймовірно, мав намір продати на чорному ринку квитки на Лондонську олімпіаду-2012.

Бубка наказав сформувати незалежну комісію для розслідування можливих зловживань Геращенка, який обіймав свою посаду з 1997 року.

"Ми повинні бути справедливими й маємо дійти до правильного рішення", - зазначив голова НОК України.

Геращенко перерве своє перебування в Канаді, де він брав участь в організаційних зустрічах перед Олімпіадою, і в середу вилетить до України.

Генсек НОК заявив, що "ніколи не планував продавати квитки у Великобританії" й у готелі вів "дипломатичну бесіду, щоб угамувати наполегливий інтерес перекупника квитків". Він зазначив, що зустріч із "перекупником", який виявився журналістом, "мала неофіційний характер, жодного наміру укласти угоду не було".

"Мені нічого запропонувати. Я не маю справжніх квитків, які міг би продати", - зазначив Геращенко.

Офіційний представник МОК заявив, що комітет "дуже серйозно ставиться до таких" повідомлень і в разі отримання доказів "вдасться до серйозних заходів". МОК має намір розслідувати діяльність Геращенка.

Поліція Лондона, зі свого боку, заявила, що має намір отримати від британської мовної корпорації матеріали її розслідування.

Нагадаємо, Лондонське бюро ВВС, отримавши інформацію з власних джерел, провело розслідування і дійшло висновку, що Геращенко мав намір продати за готівку близько 100 квитків, це мало принести йому "тисячі фунтів стерлінгів".

За інформацією бюро, Геращенко заявив в одному з лондонських готелів журналісту, який назвався перекупником квитків, що розповсюджував квитки серед українських уболівальників, тренерів та офіційних осіб, проте потім у нього має залишитися ще до 100 квитків - їх він і мав намір продати нелегально.

Продаж квитків на Лондонську олімпіаду перекупникам є кримінальним злочином, який карають штрафом до 20 тисяч фунтів стерлінгів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram