ГоловнаПолітика

Суд перевірить законність призначення Лутковської

Підставами для позову стали численні порушення регламенту Ради під час обрання омбудсмена.

Суд перевірить законність призначення Лутковської
Фото: news2000.com.ua

Вищий адміністративний суд України відкрив провадження за позовом народного депутата Юрія Одарченка до Верховної Ради України про незаконність призначення Валерії Лутковської Уповноваженим парламенту з прав людини та неправомірність приведення її до присяги.

Підставами для позову стали численні порушення регламенту Ради під час обрання омбудсмена 24 квітня цього року, повідомляє прес-служба Київської міської парторганізації "ВО "Батьківщина ".

У позові також вказано на порушення процедури приведення до присяги Лутковської через те, що її попередницю, Ніну Карпачову, було звільнено з посади незаконно.

Як позивач, Одарченко зазначає, що має чіткі й однозначні докази того, що Лутковська займає посаду Уповноваженого незаконно.

Розгляд справи призначено на 6 червня. На думку представника позивача, юриста Дмитра Ільченка, суд спробує вирішити справу за одне засідання.

Нагадаємо, 27 квітня Валерія Лутковська склала присягу омбудсмена на позачерговому засіданні Ради. Опісля опозиція оскаржила в суді обрання нового омбудсмена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram