ГоловнаПолітика

Симоненко: "Укрзалізницю" готують до приватизаційної афери

Головний комуніст побачив у підвищенні цін на квитки підготовку до передачі залізниці в приватні руки.

Симоненко: "Укрзалізницю" готують до приватизаційної афери
Фото: Макс Левин

Голова фракції КПУ у Верховній Раді Петро Симоненко вважає, що підвищення цін на квитки і скорочення кількості пасажирських поїздів пов'язане з намірами приватизувати "Укрзалізницю".

Про це, виступаючи в Раді, сказав голова фракції КПУ Петро Симоненко.

"Не треба бути мудрагелем, щоб зрозуміти: підвищення цін і скорочення рухомого пасажирського складу не має нічого спільного із захистом інтересів громадян, а викликано критичною недостатністю бюджетного фінансування ... Ба більше, питання, яке ми сьогодні порушуємо, прямо пов'язане з черговою приватизаційної аферою, йдеться про підготовку приватизації "Укрзалізниці", - заявив він.

Симоненко звернув увагу, що з 27 травня набуває чинності новий графік руху поїздів, яким скасовано близько 30 напрямків, найпопулярніших серед громадян.

"Скасовано прямий поїзд "Луганськ-Львів". Тепер, щоб дістатися з Луганська до Львова, потрібно робити пересадку в Києві. Літні люди, сім'ї з дітьми змушені будуть перебувати на вокзалі додатково 4 години і потраплять до Львова тільки о пів на першу ночі, а не о 9-й вечора, як раніше", - обурився депутат.

Окрім того, лідер комуністів звернув увагу на скасування поїзда "Київ-Севастополь", в якому вартість місця в плацкарті становила лише 100 грн, що, за словами Симоненка, було на 1/3 дешевше, ніж в інших поїздах.

КПУ наполягає на неприпустимості приватизації "Укрзалізниці" і закликає Раду затвердити закон про націоналізацію низки підприємств стратегічних галузей економіки.

Нагадаємо, з 27 травня почнуть курсувати міжрегіональні електропоїзди "Український експрес" виробництва компанії Hyundai сполученням "Київ-Харків" - 2 пари та "Київ-Львів" - 1 пара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram