ГоловнаПолітика

У Раді відкрилося засідання

У порядку денному - впровадження біометричних паспортів.

У Раді відкрилося засідання
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин відкрив ранкове засідання парламенту.

У сесійній залі зареєстровано 420 народних депутатів.

Верховна Рада розгляне у вівторок законопроект №10381, що передбачає впровадження біометричних документів, які посвідчують особу та надають право на в'їзд в Україну та виїзд з України, а також бюджетну резолюцію на 2013 рік, йдеться в порядку денному Ради.

Водночас заплановано, що парламент розгляне законопроект №10381, а також №9592 про спрощення візового режиму для України на ранковому засіданні, а бюджетну резолюцію - першим питанням на вечірньому засіданні.

Окрім цього, депутати розглянуть законопроект Кабінету Міністрів №10121 щодо здійснення закупівель на кошти грантів Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією без тендерних процедур.

Також заплановано розгляд законопроектів №9728 про визначення умовою для отримання громадянства України володіння державною мовою, враховуючи здатність читати, писати і розмовляти держмовою, а також урядовий проект №9728-1 про удосконалення механізму запобігання подвійному громадянству.

Також депутати розглянуть законопроект №9756 про дозвіл самогоноваріння без мети збуту.

Парламент розгляне проект закону №9642 про заборону вживання, продажу та реклами тютюнових виробів на стадіонах, де відбуватимуться заходи чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Нагадаємо, впровадження біометричних паспортів є обов'язком України, який вона взяла на себе в межах плану дій щодо введення безвізового режиму з Європейським Союзом.

Законодавство вимагає від Кабміну подавати бюджетну резолюцію щорічно за 4 робочі дні до початку парламентських слухань із цього питання, які мають проходити щонайпізніше 1 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram