ГоловнаПолітика

Янукович хоче співпрацювати з Сербією в питаннях євроінтеграції

Томіслава Ніколіча обрано новим сербським лідером.

Янукович хоче співпрацювати з Сербією в питаннях євроінтеграції
Фото: http://ruserbia.com

Президент Віктор Янукович упевнений в ефективній співпраці України та Сербії в реалізації євроінтеграційних устремлінь країн у зв'язку з перемогою Томіслава Ніколіча на виборах Президента.

Про це йдеться в привітанні Януковича новообраному Президенту Сербії.

"Упевнений, що ми зможемо забезпечити ефективну взаємодію з метою реалізації устремління України та Сербії щодо інтеграції в співдружність європейських держав і сприяти подальшому всебічному зміцненню взаємин між двома країнами", - сказано в привітанні.

Янукович зазначив, що в Україні високо цінують традиційно дружні відносини з Сербією.

Він також заявив, що Україна налаштована на підтримку активного двостороннього політичного діалогу і прагне розвивати співпрацю у всіх сферах взаємного інтересу.

Янукович побажав новообраному президентові Сербії міцного здоров'я та успіхів у відповідальній державній діяльності, а дружньому народові Сербії - миру та процвітання.

За інформацією ЗМІ, за підсумками обробки даних із 70% виборчих дільниць Ніколіч отримав 49,4%, а його суперник і чинний президент Сербії Борис Тадич - 47,7%.

При цьому Тадич визнав свою поразку.

Перший тур президентських виборів у Сербії відбувся 7 травня, тоді перемогу на виборах отримав Тадич, який набрав 25,33% голосів, а Ніколіч отримав 24,99%.

Нагадаємо, в грудні 2011 року набула чинності угода між урядами України та Сербії про безвізовий режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram