ГоловнаПолітика

Янукович збільшить український контингент в Афганістані

НАТО і далі може активно використовувати українську авіацію.

Янукович збільшить український контингент в Афганістані
Фото: http://tsn.ua

Український персонал в Афганістані в серпні поточного року поповниться інструкторами армійської авіації.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович у своєму виступі під час зустрічі глав держав і урядів країн - учасниць Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, повідомляє прес-служба глави держави.

Крім того, за словами Януковича, Україна готова продовжити співпрацю у використанні стратегічної транспортної авіації відповідно до Меморандуму між урядом України та командуванням НАТО в контексті завершення військової операції в Афганістані.

"Також підтверджую нашу готовність приєднатися до данської ініціативи "Коаліція відданих контрибуторів" і робити свій посильний внесок у цю важливу справу", - сказав він.

Нещодавно, зазначив Янукович, Україна приєдналася до Проекту підготовки фахівців з Афганістану та країн Центральної Азії, які спеціалізуються на боротьбі з нелегальним обігом наркотиків. "Вважаємо цей проект важливим і перспективним і плануємо надалі розширювати свою участь у ньому", - сказав Президент.

Як повідомляли, на сьогодні у складі Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) беруть участь 22 українських військовослужбовців, серед яких є фахівці з розмінування, військові медики, радники армійської авіації та штабні офіцери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram