ГоловнаПолітика

МЗС РФ: права українців у Росії реалізують повною мірою

"Об'єднання українців Росії" не почуло закликів усунути у своїй діяльності порушення російського законодавства, зазначають у РФ.

МЗС РФ: права українців у Росії реалізують повною мірою

МЗС Росії висловлює подив у зв'язку з невдоволенням України щодо ліквідації "Об'єднання українців Росії".

Про це УНІАН повідомив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич, відповідаючи на запитання про рішення Верховного суду Росії щодо "Об'єднання українців Росії".

"У зв'язку із заявою МЗС України на тему про нібито утиски в Росії прав та інтересів громадян Російської Федерації української національності, вважаємо за потрібне зазначити: керівництво "Об'єднання українців Росії" неодноразово попереджали про необхідність усунути у своїй діяльності порушення положень законодавства Російської Федерації та внести в роботу цієї громадської структури відповідні корективи. Ці заклики залишилися не почутими", - сказав Лукашевич.

За його словами, викликає подив та обставина, що Міністерство закордонних справ України як об'єкт особливої опіки обрало саме ту структуру, в якої виникли проблеми через порушення вимог російського законодавства.

Лукашевич заявив, що будь-які твердження про перешкоджання роботі українських організацій у Росії не мають жодних підстав.

"На сьогодні на території Російської Федерації здійснюють діяльність 35 національно-культурних автономій українців, у тому числі зовсім нещодавно Міністерство юстиції Росії

зареєструвало об'єднання федерального рівня "Федеральна національно-культурна автономія "Українці Росії", а також 8 регіональних і 26 місцевих організацій, через які повною мірою можуть реалізовуватися і вже реалізують права і законні інтереси осіб української національності, які проживають на території Російської Федерації", - підкреслив Лукашевич.

Нагадаємо, 18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію "Об'єднання українців Росії" і виключення його з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Після цього МЗС України розповсюдило заяву, в якій було зазначено, що рішення Верховного суду РФ про ліквідацію Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання українців Росії" свідчить про упереджене ставлення в Росії до діяльності української діаспори.

"На жаль, суд фактично проігнорував проведену новим керівництвом ОУР значну роботу з метою виправлення раніше зазначених формальних недоліків у роботі", - йдеться в заяві МЗС України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram