ГоловнаПолітика

Прокуратура не встановила фактів побиття Тимошенко

У порушенні кримінальної справи також відмовлено.

Прокуратура не встановила фактів побиття Тимошенко
Фото: Lb.ua

Прокуратура Харківської області не встановила фактів застосування фізичної сили до екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко працівниками Качанівської жіночої виправної колонії №54 (Харків) під час транспортування до центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці".

Про це на прес-конференції повідомив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

За його словами, обласна прокуратура 3 травня за результатами перевірки фактів, викладених у заяві Тимошенко про застосування до неї насильства, ухвалила рішення про відмову в порушенні кримінальної справи.

Під час перевірки опитали понад 80 осіб, які були або учасниками, або свідками подій, про які йшлося в заяві Тимошенко, а також проаналізували документи, що стосуються обставин, викладених у заяві.

Нагадаємо, 24 квітня екс-прем'єр заявила, що знепритомніла від болю під час перевезення до лікарні й отямилася вже в палаті. За її словами, намагаючись силоміць доправити до лікарні, її вдарили кулаком у живіт.

Президент Віктор Янукович доручив Генпрокуратурі розслідувати ситуацію з можливим побиттям Тимошенко під час перевезення з колонії до лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram