ГоловнаПолітика

Тюремники накинули Тимошенко на голову пошивку, стягнули її з ліжка та жорстоко побили, - БЮТ

У неї гематоми по всьому тілу, найбільша - на животі.

Тюремники накинули Тимошенко на голову пошивку, стягнули її з ліжка та жорстоко побили, - БЮТ
архивное фото
Фото: Макс Левин

БЮТ заявляє, що Юлію Тимошенко жорстоко побили 20 квітня під час транспортування до Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

"Під час транспортування Юлію Тимошенко жорстоко побив конвой, який її супроводжував. У неї зараз гематоми по всьому тілу, найбільша - на животі. Її били та викручували руки", - заявив в ексклюзивному коментарі LB.ua нардеп від БЮТ Сергій Пашинський.

За його словами, після того, що сталося до Тимошенко довго не підпускали її головного захисника Сергія Власенка, щоб він не зміг нічого виявити.

Разом з тим Власенко в ексклюзивному коментарі LB.ua підтвердив цю інформацію.

"У неї велика гематома на животі та всі руки у синцях", - сказав він.

За словами Власенка, минулої п'ятниці вдень Тимошенко ознайомили з висновками німецьких медиків щодо того, що в нинішньому стані її присутність на судовому процесі небажана.

Проте близько 21:00 до неї в камеру увійшли представники керівництва колонії, які вимагали негайно збиратися й їхати до лікарні. Примусово лікуватися Тимошенко відмовилася, після чого кілька чоловіків накинули їй на голову пошивку, стягнули з ліжка і почали бити, зокрема - ногами в живіт.

Побиту, з пошивкою на голові її посадили в карету швидкої допомоги та доставили до місцевої лікарні.

Нагадаємо, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін визнав, що при перевезенні Юлії Тимошенко з Качанівської колонії до ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" на неї вчинили фізичний вплив.

Тимошенко нібито погодилась на перевезення, зібралася й одяглася, а потім сіла на ліжко і заявила, що нікуди не поїде. Після цього, за словами Тюріна, Тимошенко силоміць перенесли в машину на руках.

Водночас він відзначив, що в заяві, написаній Юлією Тимошенко, вона зазначила, що три співробітника колонії викручували їй руки та били в живіт.

За його словами, вранці 24 квітня Тимошенко запропонували пройти огляд судмедекспертом, щоб підтвердити наявність у неї травм від фізичного впливу, зазначеного в заяві, проте вона відмовилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram