ГоловнаПолітика

Суд виправдав близьких до Іванющенка чиновників

В ухиленні від сплати податків злочину не знайшли.

Суд виправдав близьких до Іванющенка чиновників
Фото: glavcom.ua

Київський суд закрив справу про ухилення від сплати податків посадовими особами СП ТОВ УВІК, не побачивши в діях близьких до Юрія Іванющенка чиновників складу злочину.

Рішення виніс Шевченківський районний суд Києва. Згідно з даними Єдиного державного судового реєстру, справу №69-140 закрито 4 квітня 2012 року "у зв'язку з відсутністю в діях складу злочину".

Нагадаємо, податкова міліція викрила масштабну і зухвалу злочинну схему монополізації імпорту цілої групи товарів однією комерційною компанією у змові з посадовими особами митниці та безпосередньо з генералом Митної служби України, яка в лютому-грудні 2011 року була начальником найбільшої в країні Південної митниці.

Як повідомляли, у складі головного слідчого управління Державної податкової служби діє група слідчих, що розслідує ухилення від сплати податків з боку комерційних структур, за змовою з посадовими особами низки державних міністерств і відомств. Підозрювані чиновники були близькими до структур Юрія Іванющенка, відомого як "Юра Єнакіївський", і його бізнес-партнера Івана Аврамова.

Для слідчих податкової також не є таємницею схеми роботи концерну "Укрспирт", придбання труб "Нафтогазом", імпорту товарів широкого вжитку і продуктів харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram