ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров не бачить альтернативи атомній енергії

Кіловат сонячної енергії значно дорожчий, аніж атомної.

Азаров не бачить альтернативи атомній енергії
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що в найближчі 10-20 років Україна не матиме альтернативи атомній енергетиці.

На нараді з питань підвищення безпеки на АЕС у Білогородці (Київська область) прем'єр зазначив, що, наприклад, Німеччина вирішила відмовитися від атомної енергетики, а відтак у нього постало запитання: чи може Україна також піти на цей крок?

"Необхідність модернізації абсолютно всіх галузей народного господарства вимагає величезних капіталовкладень, тому приймати такі рішення, які ухвалює розвинена і багата Німеччина, Україна однозначно не може. Тож ми виходимо з того, що для нас у найближчі 10-20 років альтернативи атомній енергетики немає", - сказав М. Азаров.

При цьому прем'єр наголосив, що Україна має намір і далі розвивати атомну енергетику.

"Уже цього року починається будівництво двох блоків на Хмельницькій атомній електростанції. Також цьогоріч починаємо зведення заводу з виготовлення напівфабрикатів ядерного палива", - зазначив прем'єр.

За його словами, альтернативою атомній енергетиці може бути розвиток "зеленої" або сонячної енергетики, проте зауважив, що, наприклад, кіловат сонячної енергії коштує набагато більше, ніж атомної.

М. Азаров зазначив, що розвиток атомної енергетики також необхідний для того, щоб посилити енергонезалежність країни у зв'язку з високими цінами на російський газ.

Нагадаємо, до 2030 року Україна планує збільшити ядерні потужності на 4-5 ГВт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram