ГоловнаЕкономікаБізнес

Колесніков хоче створити "чорний список" автоперевізників

Міністру не подобаються орендовані автобуси.

Колесніков хоче створити "чорний список" автоперевізників
Фото: Макс Левин

Міністерство інфраструктури має намір посилити вимоги до автобусів автоперевізників, повідомляє прес-служба відомства.

Як заявив сьогодні, 26 квітня, віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков, зокрема, перевізники не зможуть подавати заявку на здійснення пасжирських перевезень, якщо збираються використовувати орендований транспорт.

"Щоб не було фальсифікацій, коли виграє перевізник за принципом наявності рухомого складу, необхідно не враховувати орендований транспорт, який не є власністю перевізника. Адже часто буває, що перевізник заявляє орендовану техніку, а на маршруті її чомусь немає", - сказав Колесніков.

На переконання віце-прем'єра, також необхідно створити так званий "чорний список" - базу перевізників, які систематично подають на участь у конкурсі орендований транспорт, але потім їздять на одному-двох автобусах.

"Перевізник заявив один вид транспорту, наприклад, автобуси" Мерседес ", а потім возить пасажирів на старих "Газелях", - пояснив міністр.

Віце-прем'єр також збирається відстоювати норму про те, що перевезення пасажирів на відстань понад 150 км повинні здійснюватися тільки великими автобусами. "Возити пасажирів на старих "спринтерах", часто переобладнаних із вантажних, ми не дозволимо", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Колесніков вирішив взятися за нелегальних перевізників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram