ГоловнаПолітика

Попов: противники обговорення Генплану захищають інтереси чиновників

Глава КМДА доручив доопрацювати проект розвитку Києва.

Попов: противники обговорення Генплану захищають інтереси чиновників
Фото: Макс Левин

Глава КМДА Олександр Попов вимагає від профільних підрозділів ще раз переробити Генплан таким чином, щоб він був "конкретним і зрозумілим не тільки фахівцям, але і тим, хто не є професіоналом в містобудуванні та архітектурі".

"Ми обговорюємо майбутнє міста, в якому живемо, в якому живуть і житимуть наші діти. Яким має стати це майбутнє - вирішувати нам, киянам. А фахівці зобов'язані лише належним чином оформити наші рішення і контролювати їх виконання", - сказав Олександр Попов.

Градоначальник скасував графік проведення громадських слухань та доручив провести їх після доопрацювання проекту Генплану. "Оновлений проект, який буде подано на суд територіальної громади Києва, також має бути максимально наближеним до специфіки історично сформованих мікрорайонів столиці і відповідати пріоритетним потребам їх мешканців і всіх киян", - підкреслив Попов.

Відповідаючи на питання про негативну реакцію деяких політиків і громадських діячів з приводу проектних рішень Генплану, які пропонується винести на референдум, градоначальник заявив, що вони не відповідають дійсності.

"Заяви про те, що проектні рішення Генплану нібито узаконюють незаконні рішення попередньої влади в галузі будівництва та розвитку Києва, не мають під собою ніяких підстав. Такі заяви розглядаю як усвідомлений або несвідомий захист інтересів недобросовісних забудовників і корумпованих депутатів і чиновників, які ухвалювали рішення, що суперечать інтересам киян і Києва, збереженню його історичної та культурної спадщини та природного потенціалу", - заявив Попов.

Глава КМДА запевнив, що проектні рішення Генплану виносяться на референдум саме для того, щоб, отримавши підтримку киян, вони стали обов'язковими для виконання всіма гілками влади. "Зараз в проекті Генплану є суперечності цим проектним рішенням. Саме тому я дав доручення переробити документ до 1 грудня і подати на суд громадськості Києва документ, який відповідатиме вимогам тисяч мешканців столиці, які поставили свої підписи на підтримку референдуму. Я розглядаю ці підписи як прояв підтримки тих питань, які передбачається винести на референдум, в тому числі проектних рішень Генплану", - сказав Олександр Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram