ГоловнаПолітика

Українці хочуть змінити владу, а не Конституцію, - соціолог

Згідно з дослідженням, 18,2% вбачають корінь усіх проблем у превалюванні у керівництва держави особистих інтересів над суспільними.

Українці хочуть змінити владу, а не Конституцію, - соціолог

Лише 4,1% українців головною причиною складної соціально-економічної ситуації в Україні вважають недосконалість чинної Конституції.

Таку думку висловив науковий консультант Центру Разумкова Микола Мельник, коментуючи рішення Президента про створення Конституційної асамблеї.

Соціолог зазначив, що переважна більшість громадян вбачає головну проблему країни в неналежній діяльності влади.

Зокрема, за даними соцопитування Центру Разумкова, 31,3% опитаних головною причиною складної соціально-економічної та політичної ситуації в Україні назвали високий рівень корупції.

18,2% бачать корінь усіх проблем у превалюванні у керівництва держави особистих інтересів над суспільними. 14,4% відзначають ігнорування представниками влади Конституції та законів України.

Окрім того, 13,3% вказують на неефективне управління державою через некомпетентність його керівництва. Недосконалість чинної Конституції вважають головною причиною всіх проблем 4,1% українців.

Водночас, 7,4% не вважають соціально-економічну та політичну ситуацію в Україні складною.

"Закономірно, що у громадян сформувався стійкий образ Конституції як об'єкта неефективних експериментів, кожен з яких призводить до погіршення ситуації в державі. Тому побоювання, що чергова зміна Конституції в умовах низького рівня довіри до влади може супроводжуватися суспільно-політичними ускладненнями або зумовити їх, не позбавлені підстав", - зазначив Микола Мельник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram