ГоловнаПолітика

Томенко пропонує зобов'язати чиновників лікуватися тільки в Україні

Політик вважає, що всі заклики керівництва країни часто залишаються тільки на словах.

Томенко пропонує зобов'язати чиновників лікуватися тільки в Україні
Фото: Макс Левин

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко зареєстрував у парламенті проект постанови "Про підтримку національних установ охорони здоров'я".

Як повідомили в прес-службі віце-спікера, про це він сказав журналістам у Черкаській області.

За словами Томенка, цей документ рекомендує особам, уповноваженим на виконання функцій держави, зокрема Президенту, спікеру Ради, його заступникам, членам Кабміну, нардепам та іншим високопоставленим чиновникам, проходити лікування в національній мережі закладів охорони здоров'я.

Політик зазначив, що, незважаючи на часті й рішучі заяви вищого керівництва держави про необхідність підвищення престижу української медицини, її підтримки, впровадження сучасних технологій свідчить про протилежне.

Він зазначив, що проблеми якості медпослуг, які надають сьогодні українські установи охорони здоров'я, вкрай турбують громадян. "А лікування вищого керівництва держави в закордонних установах охорони здоров'я, на жаль, стало в Україні усталеною практикою", - зазначив віце-спікер.

"Вибираючи між українськими та зарубіжними лікарнями в інтересах останніх, влада фактично нівелює всі свої запевнення щодо підтримки та розвитку українських національних установ охорони здоров'я", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram