ГоловнаЕкономікаДержава

Міноборони виграло справу в міжнародному арбітражі щодо неякісних бронежилетів для ЗСУ

Договір уклали з іноземним постачальником, який запропонував товар, що не відповідав вимогам.

Міноборони виграло справу в міжнародному арбітражі щодо неякісних бронежилетів для ЗСУ
Фото: Міноборони

Міністерство оборони України виграло спір у міжнародному арбітражі щодо неякісних бронежилетів для ЗСУ на суму понад 3 мільйони євро.

Про це йдеться на сайті відомства.

Договір на постачання бронежилетів уклали у 2022 році. Міноборони заявило, що повністю виконало свої зобов’язання за договором та вчасно оплатило вартість товару. Однак іноземний постачальник декілька разів пропонував неякісний товар - він не відповідав умовам договору щодо якості та погодженому зразку.

Міністерство відмовлялось від бронежилетів, а тоді заявило постачальнику вимогу про повернення вартості товару та оплату штрафних санкцій.

Цьогоріч у березні юридична служба Міноборони подала позов до міжнародного арбітражу про стягнення вартості непоставленого товару, штрафних санкцій та відсотків річних.

У результаті арбітражний трибунал ухвалив рішення стягнути з іноземного постачальника на користь Міноборони повну вартість непоставлених бронежилетів, штрафних санкцій та відсотків річних, всього на суму більш ніж три мільйони євро, а також арбітражний збір.

Нагадаємо, минулого місяця на Закарпатті підприємець поставив до ЗСУ браковані бронежилети на майже 6 млн грн. Раніше СБУ викрила підприємців, які поставили Збройним Силам браковані артилерійські міни на 270 млн гривень. До оборудки причетні керівники трьох приватних компаній, які отримали замовлення від Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram