ГоловнаЕкономікаДержава

Шмигаль підбив підсумки свого візиту до США і Канади

Він знову відзначив абсолютну підтримку, яку Україна має від американських партнерів.

Шмигаль підбив підсумки свого візиту до США і Канади
Фото: Денис Шмигаль

Очільник уряду Денис Шмигаль підбив головні підсумки свого візиту до Канади та Сполучених Штатів Аммерики.

Про це Шмигаль написав у Телеграм.

"Завершуємо плідний тиждень роботи у Канаді та США. Перший візит урядової команди в Канаду. Продуктивні зустрічі з прем’єром Джастіном Трюдо та віцепрем’єркою Христею Фріланд. Оновлюємо Угоду про вільну торгівлю. Маємо завірення про черговий пакет військової підтримки. Новий пакет санкцій проти Росії від Канади. Зокрема, проти компанії «Волга-Днепр». Готуємося до конфіскації літака АН-124 та інших активів агресора в Канаді", - написав Шмигаль.

У США, за його словами, відбулися предметні зустрічі з міністрами оборони, фінансів, торгівлі, транспорту. 

"Посилюємо координацію з усіх нагальних питань. Маємо абсолютну підтримку від американських партнерів. Угоди зі Світовим банком, USAID та DFC. СБ виділяє 200 млн доларів на відновлення енергетики, а DFC допоможе в залученні приватних інвестицій для відновлення економіки. Крім того, компанія Boeing звільняє українські компанії від зобов’язання на 200 млн доларів" - додав він. 

Також Шмигаль згадав круглий стіл міністерського рівня на Spring Meetings, де країни G7 дали запевнення у додатковій підтримці на суму понад 5 млрд доларів. Також Швейцарія надасть 1,8 млрд франків протягом наступних шести років. Данія створює спецфонд і планує наповнити його на 1 млрд євро. Додаткову підтримку Україні нададуть Іспанія, Ірландія, Японія, Литва, Латвія, Ісландія, Нідерланди.

Раніше Шмигаль казав, що Україна не має секретів від США, і жодні витоки документів та інформаційний галас навколо цього не вплинуть на плани дістати перемогу над російським агресором та вийти на кордони 1991 року. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram