ГоловнаЕкономікаДержава

В рамках двох проєктів в Україні мають відновити більше 100 шкіл

Навчальні заклади розташовані в 14 областях України.

В рамках двох проєктів в Україні мають відновити більше 100 шкіл
Фото: EPA/UPG

Україна за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Офісу Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів (UNOPS) буде реалізовувати два проєкти з відновлення шкіл.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

В рамках цих проєктів заплановано відремонтувати та модернізувати понад 100 шкіл в 14 областях України.

Зазначається, що Єврокомісія виділила 100 млн євро на відновлення та модернізацію шкіл, у тому числі в рамках цих двох проєктів. 

В обох проєктах особливий акцент буде зроблено на покращенні безпечності інфраструктури, зокрема шляхом ремонту та необхідного оснащення бомбосховищ.

Проєкт “ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах” реалізується ПРООН, він направлений на здійснення поточних ремонтів щонайменше 50 шкіл у 10 областях України.

Його бюджет складає близько 14 мільйонів євро.

Проєкт “Відновлення шкіл в Україні” реалізується UNOPS і передбачає проведення поточних ремонтів шкіл в 4 областях: Київській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. 

Наразі відібрано та узгоджено 54 навчальні заклади, які потребують відновлення. Щодо 8 об’єктів уже триває підготовка документації для проведення тендерних процедур.

Завдяки реалізації цього проєкту понад 20 тис. дітей отримають можливість почати новий навчальний рік у гідних умовах.

Бюджет проєкту складає 20 млн євро.

Нагадаємо, уряд Японії надасть близько 170 млн доларів на проєкти екстреного відновлення України. Гроші підуть, зокрема, на відбудову критичної інфраструктури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram