ГоловнаЕкономікаДержава

Кубракову призначили двох заступників (доповнено)

Серед них - Олександр Бутенко та Сергій Деркач.

Кубракову призначили двох заступників (доповнено)
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів призначив двох заступників міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Штат міністерства поповнили Олександр Бутенко та Сергій Деркач.

Доповнення. Як повідомив на своїй фесбук-сторінці віце-прем’єр з відновлення України Олександр Кубраков, Бутенко вже працював у Міністерстві інфраструктури у 2014-2015 рр. разом з Андрієм Пивоварським і координував проєкти у галузі авіації, автомобільних перевезень, опікувався питаннями розвитку портової інфраструктури.

Олександр Бутенко
Фото: Facebook/Олександр  Кубраков
Олександр Бутенко

"Далі очолив напрям роботи по стягненню проблемної заборгованості у дочірній компанії «Газ України». У 2015 році його команді вдалося стягнути з групи компаній OSTCHEM Дмитра Фірташа понад 3 мільярди гривень. Це борг державній компанії за спожитий газ за понад 5 років", - написав Кубраков.

Крім того, Бутенко має досвід в експертизі роботи теплопостачальних та теплогенеруючих компаній, тарифоутворенні, а як експерт опрацьовував законопроєкт про мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану. 

Деркач, за словами віце-прем'єра, має "потужний бекграунд у антикорупційній галузі та кримінальній юстиції" і понад 18 років стажу. 

Останні три роки новопризначений заступник очолював Департамент запобігання та виявлення корупції НАЗК, був співавтором низки аналітичних досліджень, зокрема, зі впровадження Tone at the top та "Доброчесність 2020".

Сергій Деркач
Фото: Facebook/Олександр Кубраков
Сергій Деркач

"За цей період було створено Портал повідомлення про корупцію викривачами та Антикорупційний портал для уповноважених осіб, оновлено «Реєстр корупціонерів». Департаментом було запущено механізми антикорупційної експертизи НАЗК та стратегічного аналізу корупційних ризиків у понад 20 сферах публічного управління, створено методологію Управління корупційними ризиками та оновлено Типову антикорупційну програму юридичних осіб", - зазначив Кубраков. 

До НАЗК Деркач працював у міжнародних організаціях, державних органах та закладах вищої освіти, зокрема у програмах ООН та Європейського Союзу, де впроваджував реформи, пов'язані із забезпеченням законності та розвитком правоохоронних органів

Нагадаємо, нещодавно уряд призначив Мустафу Найєма головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. До цього КМУ звільнив Найєма з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Торік у грудні Кабмін ухвалив рішення об'єднати Міністерство інфраструктури й Міністерство розвитку громад і територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram