ГоловнаЕкономікаБізнес

Shell купує російські енергоресурси, за допомогою певних схем, — Bloomberg

Змішують, та видають, як таку, що не є суто російькою.

Shell купує російські енергоресурси, за допомогою певних схем, — Bloomberg
Shell
Фото: rbc.ua

Попри публічну заяву про відмову від російської нафти, нафтова компанія Shell Plc, незважаючи продовжує її купувати, прикриваючись так званим змішуванняму якому лише 49,99% вироблено у Росії, а 50,01 відсотка поставляються з інших джерел. Shell стверджує, що так нафта технічно немає російського походження.

Про це пише Bloomberg.

"Цей маневр лежить в основі зростаючого та непрозорого ринку змішаного російського дизельного палива та інших продуктів нафтопереробки, одного з багатьох, які нафтові компанії та трейдери сировинних товарів використовують для забезпечення поставок російських енергоносіїв до Європи і водночас задовольняють громадську думку, яка потребує припинення суб військової машини Володимира Путіна", - йдеться у статті.

У випадку з Shell компанія внесла поправки до так званих загальних положень та умов своїх контрактів, щоб дозволити змішання з Росією.

Нагадаємо, раніше нафтовий гігант Royal Dutch Shell вирішив не переставати фінансувати РФ шляхом купівлі російської нафти, але стверджував, що вкладатиме доходи від її продажу до фонду гуманітарної допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram