ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" розмістила єврооблігації на $300 млн під 7,9% річних

Гроші підуть на повернення старих боргів.

"Укрзалізниця" розмістила єврооблігації на $300 млн під 7,9% річних
Фото: Александр Рудоманов

Компанія "Укрзалізниця" в четвер, 8 липня, розмістила п'ятирічні єврооблігації на суму 300 млн доларів.

Про це повідомляють на сайті компанії.

"Укрзалізниця першою з квазісуверенних компаній у постковідний період залучає незабезпечене фінансування в розмірі 300 млн доларів США шляхом випуску облігацій участі в позиці у форматі Reg S строком на 5 років", - сказано в повідомленні.

Ставка дохідності за єврооблігаціями - 7,875% річних.

Залучені гроші будуть направлені на рефінансування наявного боргу, тому випуск облігацій не призведе до збільшення розміру кредитного портфеля "Укрзалізниці".

Залучення фінансування організовано спільними лід-менеджерами та букранерами випуску J.P. Morgan і Dragon Capital.

Нагадаємо, у квітні 2021 року рейтингова служба S&P Global Ratings погіршила кредитний рейтинг Укрзалізниці з 'B-' до 'CCC' та помістила його у список CreditWatch з негативним прогнозом.

Це було пов'язано з високим ризиком неплатежу за кредитом Сбербанку в розмірі 116 млн доларів, термін погашення якого припадав на 30 травня.

Проте наприкінці травня Укрзалізниця і Сбербанк домовилися про зміну графіка погашення заборгованості і покращення умов цих кредитів. Компанія заявила, що це збалансувало грошовий потік та навантаження на її ліквідність. Після цього S&P змінило прогноз кредитного рейтингу компанії на позитивний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram