ГоловнаЕкономікаДержава

НБУ відмовив Тігіпку у покупці більш ніж 99% акцій Промінвестбанку

"Рішення прийняте за результатами всебічного аналізу пакета документів та з огляду на проблемні питання діяльності Промінвестбанку".

НБУ відмовив Тігіпку у покупці більш ніж 99% акцій Промінвестбанку
Фото: www.dyvys.in

Національний банк України не погодив угоду з опосередкованого придбання понад 99% акцій Промінвестбанку Сергієм Тігіпком.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

"Таке рішення 5 лютого 2021 року ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем. Рішення прийняте за результатами всебічного аналізу пакета документів та з огляду на проблемні питання діяльності Промінвестбанку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що НБУ погоджує набуття істотної участі в банках в порядку, визначеному ст. 34 закону "Про банки і банківську діяльність" і положенням про ліцензування банків, затвердженим постановою правління НБУ № 149 від 22 грудня 2018 року.

"На сьогодні Сергій Тігіпко вже є контролером двох банків - "Таскомбанк" та "Універсал банк" - та низки небанківських фінансових установ, які входять до складу банківської групи", - наголосили в НБУ.

Нагадаємо, у листопаді минулого року НБУ дозволив Тігіпку придбати компанію, яка купила Промінвестбанк.

26 січня Верховний Суд відмовився задовольнити скаргу російського Внешекономбанку до Міністерства юстиції щодо заборони продажу акцій Промінвестбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram