ГоловнаЕкономікаДержава

Запаси вугілля на ТЕС продовжують падати, - дані Міненерго

Згідно з даними Державної служби статистики, на 1 лютого 2020 року на українських ТЕС було 4,3 млн тонн вугілля.

Запаси вугілля на ТЕС продовжують падати, - дані Міненерго
Фото: порт "Южный"

На складах українських теплоелектростанцій (ТЕС) станом на 28 січня перебуває 578 700 тонн вугілля, що 525 800 тонн менше необхідної норми. Про це свідчать дані Міністерства енергетики. За даними Міненерго, на складах ТЕС на минулий тиждень перебувало 244 700 тонн антрацитового вугілля (не видобувається в Україні) і 344 100 тонн вугілля марки Г (газове вугілля), який видобувається на українських шахтах.

При цьому, згідно з Порядком формування прогнозного балансу ОЕС, на теплоелектростанціях і електроцентралях, на 28 січня повинно було знаходитися 294 800 тонни антрациту і 809 700 тонн газового вугілля.

Найбільше вугілля на складах міститься на Слов'янській ТЕС (входить в структуру Донбасенерго, вугілля марки Г там ще на 44 дня роботи), а також Луганській ТЕС (ДТЕК Східенерго, антрациту там ще на 30 днів) і Придніпровської ТЕС (ДТЕК Дніпроенерго, газового вугілля - на 12 днів). Найменша кількість вугілля - на Трипільської та Зміївської ТЕС (Центренерго), де вугілля може вистачити всього 1-4 дня, а також на Криворізькій, Ладижинській, Запорізькій, Бурштинської та Курахівської ТЕС (входять в структуру холдингу ДТЕК) - від 2 до 4 днів.

Згідно з даними Державної служби статистики, на 1 лютого 2020 року на українських ТЕС було 4,3 млн тонн вугілля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українську енергосистему, яка знаходиться в критичному становищі через катастрофічне дефіциту вугілля на складах ТЕС, стабілізували січневі постачання електроенергії з Білорусі,

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram