ГоловнаЕкономікаФінанси

Вартість Bitcoin сягнула історичного максимуму в $34 тисячі (оновлено)

Станом на 4 січня Bitcoin тримається на рівні 32,1 тис. дол., втративши за останні 24 години 5,94% у вартості.

Вартість Bitcoin сягнула історичного максимуму в $34 тисячі (оновлено)

Курс криптовалюти Bitcoin сягнув історичного максимуму у $34 тисячі.

Про це свідчать дані Coindesk.

Станом на 4 січня Bitcoin тримається на рівні 32,1 тис. дол., втративши за останні 24 години 5,94% у вартості.

Вартість криптовалюти сягнула історичного максимуму в неділю, 3 січня, вперше перевищивши у ціні 34 тис. доларів, менш ніж через 24 години після подолання позначки в 30 тис. доларів.

Оновлено.Вартість Bitcoin сягнула історичного максимуму в $34 тисячі, після чого обвалилась на 10%. Таким чином, вартість криптовалюти становить близько $30 тисяч доларів.

Фото: CoinDesk

Нагадаємо, 30 грудня курс криптовалюти Bitcoin знову відновив зростання. В середу вартість валюти встановила новий рекорд - 28 579,59 доларів США. За останні три місяці котирування Bitcoin виросли більш ніж на 100%.

За словами одного з експертів Томаса Куна, таке зростання можна пояснити тим, що традиційні фінансові ринки до середини січня перебувають "на відпочинку" через свята.

Експерти припускають, що потім вартість Bitcoin може різко почати знижуватися.

"Цього місяця було зроблено багато для того, щоб зростання ціни на Bitcoin визначалося інституційними інвесторами, і це, безумовно, продовжує відігравати свою роль. Водночас навряд чи інституційні інвестори самі спричинили сплеск у вихідні після Різдва", - пише SiliconAngle.

Також вплинути на курс Bitcoin могли оголошення про угоди з ним - інвестфонд Ruffer з активами $27 млрд оголосив про вкладення $15 млн в головну криптовалюту, а американська компанія MassMutual (чий інвестиційний фонд перевищує $235 млн) придбала 5470 Bitcoin на $100 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram