ГоловнаЕкономікаДержава

ЄІБ надає 12 млн євро кредиту на оновлення трамвайного парку у Львові

Ще 8,8 млн євро додатково дофінансують із міського бюджету.

ЄІБ надає 12 млн євро кредиту на оновлення трамвайного парку у Львові
Фото: city-adm.lviv.ua

Європейський інвестиційний банк надасть 12 млн євро кредиту на закупівлю 10 нових низькопідлогових трамваїв для Львова.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України з посиланням на міністра Владислава Криклія.

"Ми продовжуємо роботу з оновлення парків громадського транспорту у різних містах України у співпраці з ЄІБ та місцевою владою. Вже підписані перші договори у Луцьку, Харкові та Сумах на придбання сучасних та зручних тролейбусів. На черзі – реалізація проєкту із закупівлі трамваїв у Львові", - заявив Криклій.

За його словами, міністерство вже ініціювало реформу громадського транспорту в Україні та розробило відповідний законопроєкт щодо суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільним та міським е-транспортом. Документ встановлює рівноправний доступ до послуг інфраструктури та покликаний розв'язувати проблеми з недостатньою кількістю сучасних автобусів і тролейбусів середньої та великої пасажиромісткості, недотриманням графіка руху громадського транспорту.

Ще 8,8 млн євро на оновлення трамвайного парку додатково дофінансують із міського бюджету.

Кредит надали в межах проєкту "Міський громадський транспорт України", участь у якому беруть Запоріжжя, Київ, Львів, Одеса, Тернопіль і Чернігів.

Усього на реалізацію проєкту буде спрямовано близько 400 млн євро, з яких 200 млн євро – кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Нагадаємо, у квітні Україна попросила у ЄІБ 200 млн євро на розвиток громадського транспорту. 

Перший проєкт із ЄІБ на оновлення громадського транспорту Україна підписала у 2016 році. Він передбачає реалізацію 21 підпроєкту в 11 містах. ЄІБ поки що узгодив 13 із них на загальну суму 176,2 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram