ГоловнаЕкономікаДержава

Мінекономіки вдруге за два тижні погіршило прогноз урожаю зерна через посуху

В Україні зберігаються аномально високі температури та посуха.

Мінекономіки вдруге за два тижні погіршило прогноз урожаю зерна через посуху
Фото: business-in-ukraine.online

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства знову скоригувало прогнозоване виробництво зернових урожаю 2020 року з 70 млн тонн до 68 млн тонн.

Про це повідомив заступник міністра Тарас Висоцький.

"Провів щотижневий дзвінок з представниками профільних асоціацій за участю Укргідрометцентру. В Україні продовжуються аномально високі температури та посуха. Як результат - суттєво знижується урожайність кукурудзи. Наразі очікуємо валового збору кукурудзи 33 млн тонн та 68 млн тонн зернових в цілому. Соняшнику очікуємо 14 млн тонн", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, 19 серпня Мінекономіки погіршило прогноз урожаю зерна через посуху з 72,1 млн тонн до близько 70 млн тонн. Зазначалося, що якщо осінні погодні умови будуть сприятливими, урожай кукурудзи передбачається на рівні 35 млн тонн, а загальний урожай зерна - на рівні 70 млн тонн. Найбільших за площею втрат потенційного врожаю кукурудзи зазнали Черкаська, Одеська та Кіровоградська області.

Крім того, за даними Українського гідрометеорологічного центру, через відсутність дощів у центрі і на півдні України повністю висох метровий шар ґрунту. Станом на 20 серпня (крім західних областей) орний шар ґрунту під усіма сільськогосподарськими культурами був майже сухий або сухий зовсім. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram