ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін виділив 754 млн для невідкладної ліквідації наслідків повені на Західній Україні

Сім'ям загиблих виплатять по 200 000 гривень.

Кабмін виділив 754 млн для невідкладної ліквідації наслідків повені на Західній Україні
Фото: ГосЧС

Кабінет Міністрів України виділив 754 млн гривень для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків підтоплення в західних областях. Про це йдеться в розпорядженні уряду №811 від 2 липня.

Для Закарпатської області з резервного фонду виділили 30 млн, Івано-Франківській - 480 млн, Львівській - 10 млн, Чернівецькій - 30 млн гривень.

"Уряд на найближчих засіданнях виділить додаткові кошти для Тернопільської області", - повідомив під час години запитань до Кабміну прем'єр-міністр Денис Шмигаль

Міністерству внутрішніх справ (для ДСНС і Нацгвардії) виділили 82 млн, Мінзахисту навколишнього середовища (для Держагентства водних ресурсів і Держагентства лісових ресурсів) - 122 млн.

Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській і Чернівецькій облдержадміністраціям за рахунок виділених коштів доручили виплатити сім'ям загиблих від негоди по 200 000 гривень на кожного померлого члена сім'ї. Також власникам житлових будинків, які повністю зруйновані, виплатять по 300 000 гривень на сім'ю; сім'ям, чиї будинки потребують капітального ремонту, виплатять по 50 000 гривень; сім'ям, чиї будинки пошкоджені, перерахують по 20 000 гривень.

Шмигаль додав, що в Івано-Франківській області повністю зруйновано чотири будинки.

Нагадаємо, червнева повінь на заході України в 2020 році перевищила за масштабами повінь 2008 року, яку вважали найсильнішою за півстоліття. На піку повені 28 липня 2008 року були підтоплені понад 40 тисяч будинків і 33 тисяч га сільгоспугідь. Були пошкоджені сотні мостів, розмито 680 км доріг. Збитки оцінювалися в 3-4 млрд гривень.

У результаті нинішньої повені було підтоплено 10 тисяч будинків. Загинули три людини.

Станом на 3 липня підтопленими внаслідок негоди залишаються 11 населених пунктів на заході України. Сім з них - у Чернівецькій, два в Тернопільській і два у Львівській областях. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram