ГоловнаЕкономікаФінанси

Зеленський зустрівся з банкірами і пообіцяв їм зберегти незалежність НБУ

Обговорювалася кандидатура наступника Смолія.

Зеленський зустрівся з банкірами і пообіцяв їм зберегти незалежність НБУ
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у четвер зустрівся з банкірами і пообіцяв їм зберегти незалежність Національного банку.

Про це йдеться на сайті президента.

На зустрічах із Зеленським були присутні заступники голови Нацбанку, керівники державних і приватних банків, представники банківських організацій та установ. Також були присутні прем'єр Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко, голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, керівники Офісу президента.

Вони обговорювали стан фінансового сектору держави і можливий вплив на банківський ринок відставки голови НБУ Якова Смолія, а також його ймовірного наступника.

"Незалежний Національний банк - це запорука макроекономічної стабільності держави і гарантія добробуту українців, тому я як президент буду відстоювати незалежність НБУ за будь-якого керівництва як основу фінансової та макроекономічної стабільності нашої держави", - сказав Зеленський за підсумками зустрічей.

Нагадаємо, 1 липня Яків Смолій подав у відставку, пояснивши це систематичним політичним тиском.

2 липня президент Володимир Зеленський вніс до Ради законопроєкт про його звільнення, а фінансовий комітет Ради підтримав відставку Смолія. Через відставку голови Нацбанку Україна безпрецедентно скасувала вже розміщений випуск єврооблігацій на $1,75 млрд з погашенням у 2033 році.

У ЄС назвали повідомлення про відставку голови НБУ "тривожним сигналом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram