ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінцифри і Ericsson підписали меморандум про співпрацю для впровадження 5G

Мета Мінцифри - забезпечити в найближчі п'ять років покриття більшої частини території країни високошвидкісним інтернетом.

Мінцифри і Ericsson підписали меморандум про співпрацю для впровадження 5G
Фото: thedigital.gov.ua

Заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест і директор компанія Ericsson в Україні Ярослав Ніцак підписали Меморандум про співпрацю та консультаційну підтримку в сфері фіксованих і мобільних систем зв'язку нового покоління 4G (LTE-Advanced) і 5G.

Про це повідомляють на сайті Мінцифри.

Сторони поставили мету - реалізувати проєкти з розвитку фіксованих і мобільних систем зв'язку нового покоління 4G (LTE-Advanced) і 5G для подальшої інформатизації країни і нарощування цифрового потенціалу громадянського суспільства.

Відзначають, що в рамках меморандуму Ericsson і Мінцифри вивчатимуть і застосовуватимуть в Україні досвід інших країн, які на сьогодні є світовими лідерами з розвитку телекомунікаційної індустрії, а саме США, Південна Корея і Китай.

"Мета Мінцифри - забезпечити в найближчі п'ять років покриття більшої частини території країни якісним високошвидкісним інтернетом. Це можливо за умови, якщо в Україні будуть застосовуватися найсучасніші технології. Тому ми повинні спланувати їх впровадження і створити відповідні умови на ринку. Для цього будемо використовувати досвід прогресивних країн і знаходити вичерпну інформацію. Співпраця з компанією Ericsson, яка має величезний досвід роботи з провідними операторами світу, дозволить нам використовувати найефективніші підходи інших країн для розробки дорожньої карти впровадження новітніх технологій в Україні", - сказав Шелест.

Нагадаємо, 17 травня минулого року тодішній президент Петро Порошенко підписав указ про початок роботи щодо впровадження технології 5G в Україні.

Технологія 5G дозволяє використовувати інтернет, швидкість якого перевищує 4G у 20 разів, а в деяких випадках швидкість 5G може бути більшою навіть у 100 разів. У провідних технологічних компаніях світу - в США, Японії, Південній Кореї та Китаї - сподіваються, що технологія 5G значно прискорить розвиток інших технологій, таких як "розумне місто", безпілотні автомобілі тощо.

Першою країною у світі, вся територія якої покрита мережею 5G, стало Монако.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram