ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський пообіцяв відновити фінансування ATR

"Питання вирішиться найближчим часом".

Зеленський пообіцяв відновити фінансування ATR
Фото: скрин-шот видео

Президент Володимир Зеленський заявив, що жителям окупованого Криму потрібне об'єктивне джерело інформації, і пообіцяв забезпечити державну підтримку кримськотатарському телеканалу ATR.

Про це він сказав під час виступу на форумі 26 лютого, в День спротиву російській окупації Криму.

"Я хочу запевнити, що канал ATR продовжить своє мовлення. Ніхто не позбавить їх державної підтримки. Це питання вирішиться найближчим часом", - сказав президент.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2015 року ATR припинив аналогове мовлення на території анексованого Криму, оскільки йому не видали російської ліцензії. З 17 червня 2015 року ATR здійснює мовлення з Києва. Власник телеканалу - кримський татарин Ленур Іслямов, який був одним з організаторів громадянської блокади півострова.

У 2016 році Верховна Рада дозволила спрямовувати кошти держбюджету на підтримку телеканалу ATR.

У січні власник ATR Ленур Іслямов заявив, що телеканал недоотримав кошти з держбюджету, скоротив частину колективу і виробництво власних програм і може взагалі припинити мовлення.

У той самий час міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що телеканал не отримав фінансування з держбюджету, тому що виникли розбіжності в трактуванні закону про державні закупівлі між каналом і Державним казначейством. Як вказав голова відомства, зараз сторони перебувають у процесі пошуку рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram