ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський анонсував створення держкомітету з вугільної промисловості

Держава може створити гарантований ринок вугілля.

Зеленський анонсував створення держкомітету з вугільної промисловості
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський анонсував створення державного комітету з вугільної промисловості.

Про це він сказав на нараді працівників вугільної промисловості.

"Ми підтримуємо вашу пропозицію створити Держкомітет з вугільної промисловості. Обов'язково це зробимо. Не хвилюйтеся, я ж не Хрущов, я вас уважно слухав", - сказав Зеленський у відповідь на виступи учасників наради.

До осені 2019 року в Україні існувало Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Потім його реорганізували шляхом приєднання до Міністерства екології та природних ресурсів. Новий орган отримав назву Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища.

Також Зеленський сказав, що держава повинна створити гарантований ринок вугілля - тобто викуповувати надлишок вугілля, що видобувається шахтами.

"Сьогодні Україна видобуває більше вугілля, ніж може продати. Але це не проблема шахтарів. Завдання профільного міністерства - визначити, якими повинен бути енергобаланс України і частка теплової генерації в ньому. Повинен бути гарантований ринок збуту вугілля. Це ринок збуту українських ТЕС. Далі держава має захистити українське вугілля. Повинен бути довгостроковий енергетичний баланс. Маємо зрозуміти, скільки вугілля нам потрібно на наступні 10 років", - сказав президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram