ГоловнаЕкономікаДержава

Директору ОПЗ на його прохання вдесятеро знизять зарплату

Оклад Синиці зменшать із 650 тис. до 65 тис. гривень, також передбачено премії і надбавки.

Директору ОПЗ на його прохання вдесятеро знизять зарплату

Наглядова рада Одеського припортового заводу ухвалила рішення вдесятеро знизити заробітну плату в.о. директора підприємства Миколі Синиці - з 650 тис. гривень до 65 тис. гривень.

Про це повідомила пресслужба Фонду держмайна.

"Фонд державного майна України впроваджує нові підходи до формування винагороди, мотивації керівників держпідприємств, які перебувають в управлінні ФДМ. Мотивація директора повинна корелювати з показниками прибутковості, а також підвищенням вартості підприємства. Керівник підприємства, яке визначено для приватизації, повинен також мати бонус за результатами прозорого конкурсу і залучення ефективного інвестора", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що через це на прохання нового т.в.о. директора ОПЗ Синиці наглядова рада прийняла рішення знизити йому зарплату з 650 тис. гривень до шести мінімальних посадових окладів (ставки) працівника основної професії.

"Також буде впроваджуватися надбавка за особливий характер роботи та встановлена премія залежно від результатів ефективності підприємства", - додали у ФДМ.

Нагадаємо, в січні Кабмін призначив в.о. голови правління ОПЗ власника ресторану "Два гуся" Миколу Синицю.

12 лютого новий керівник підприємства звернувся до наглядової ради і ФДМ з проханням знизити йому зарплату "до рівня окладу попереднього в.о. директора підприємства Сергія Назаренка, що становив близько 60 тис. гривень".

"Вважаю, що фінансовий стан підприємства не дозволяє зараз виплачувати мені заробітну плату, встановлену договором", - заявив тоді Синиця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram