ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова Асоціації розповів про прибутковість звіроферм в Україні

Звіроферми дають найбільшу щорічну виручку - 250 тис. євро з гектара.

Голова Асоціації розповів про прибутковість звіроферм в Україні

Звіроферми дають найбільшу щорічну виручку - 250 тис. євро з гектара.

Загальна площа всіх діючих норкових ферм на території України складає 200 га, де інвестиції в один гектар склали 500 000 євро, а щорічна виручка - 250 тис. євро з одного гектара, що є одним з найвищих показників рентабельності в структурі сільського господарства.

Про це повідомив президент Асоціації звірівників України Володимир Федина під час круглого столу «Вдосконалення правового регулювання виробництва хутра в Україні».

«Норкові ферми високодохідні підприємства з доданою вартістю, - говорить Володимир Федина. – За останні 6 років інвестовано в будівництво новітніх норкових ферм більш ніж $106 млн».

Також він додав виданню «Агропортал», що в найближчі роки інвестори готові вкласти €500 млн, в результаті чого буде створено 7500 нових робочих місць у селах, надходження до бюджету більш ніж 150 млн податків щороку. Валютна виручка в Україну зросте до €300 млн.

Зокрема, власник норкової ферми «Агропромінвест» озвучив податки господарства за останній рік, які склали близько 8 млн грн, а загалом за 2019 рік норкові ферми сплатили понад 30 млн грн податків у бюджети різних рівнів.

Для довідки: світовими лідерами з виробництва хутра та чисельності звіроферм є Данія, Китай, Польща, Фінляндія, США, Росія. На частку Європи припадає понад 50% вирощеного хутра у світі. Частка України становить 1% виробництва хутра у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram