ГоловнаЕкономікаБізнес

Близький до Коломойського ексголова "Укртранснафти" поновився в компанії

Лазорко зайняв посаду заступника гендиректора.

Близький до Коломойського ексголова "Укртранснафти" поновився в компанії
Олександр Лазорко
Фото: isport.ua/Олексій Наумов

Колишній голова правління "Укртранснафти" Олександр Лазорко за рішенням суду поновився в компанії.

За даними Enkorr, наприкінці січня 2020 року обійняв посаду заступника генерального директора з питань взаємодії з нафтопереробними заводами.

За даними директора "Консалтингової групи А-95" Сергія Куюна, Лазорко поновився в "Укртранснафті" за допомогою розпочатого ним проти компанії судового процесу. Посада, яку він отримав після поновлення, не передбачає права підпису та участі в господарській діяльності.

"Мені кажуть, що нинішня посада в «Укртранснафті» - бутафорна. Права підпису немає, участі в госпдіяльності немає, кабінету немає, машини немає. Навіщо було поновлювати? В іншому випадку була перспектива програти мільйонів на 15 гривень, включаючи компенсацію страждань Лазорка в Лондоні, де він переховувався від слідства при Порошенкові. Порахували, що з урахуванням минулих подвигів він уже і так дорого обійшовся платникам податків", - написав він у фейсбуці.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України та на 100% належить "Нафтогазу", проте в 2009-2015 роках управлялася менеджментом на чолі з Лазорком, який є лояльним до Ігоря Коломойського.

У травні 2015 року Лазорка відсторонили від посади, а в серпні 2015 року звільнили через закінчення дії контракту. Основною причиною його відсторонення послужили маніпуляції з викачування технологічної нафти і її розміщення на зберігання на заводах групи "Приват".

Коломойський в інтерв'ю LB.ua розповідав, що тоді ж Лазорко переїхав у Лондон і оформив там політичний притулок. Він навіть намагався вибити для Лазорка державну нагороду "за порятунок української нафти, яка перебувала в трубах на тимчасово окупованій території".

20 травня президентом України став Володимир Зеленський. А вже 29 травня стало відомо, що Лазорка зняли з розшуку, і через кілька днів він повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram