ГоловнаПолітика

Коломойський: Лазорко отримує політичний притулок у Лондоні

Олігарх зізнався, що непереслідування соратника було одним із предметів його домовленості з президентом. Однак її було порушено.

Коломойський: Лазорко отримує політичний притулок у Лондоні
Фото: Макс Левин

Екс-голова "Укртранснафти" Олександр Лазорко, оголошений українськими силовиками в розшук за підозрою в розтраті майна в особливо великих розмірах, перебуває в Лондоні й оформляє там політичний притулок.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів його соратник, бізнесмен Ігор Коломойський. "Наскільки я знаю, працює з міграційними адвокатами. Справа проти нього - політичне переслідування, тому що він був частиною політичної домовленості, укладеної під час моєї відставки", - заявив Коломойський.

"2014-го я Лазорка на нагородження подавав: губернаторське подання на державну нагороду - за порятунок української нафти, яка перебувала в трубах на тимчасово окупованій території. Замість цього йому віддячили кримінальними справами", - додав він.

На запитання про те, хто ж першим порушив умови укладеного з владою договору, бізнесмен відповів: "Я «порушую» його щодня, оскільки ТСН не те показує. Ви ж самі знаєте", - маючи на увазі своє небажання зробити канал "1+1" ручним.

Крім того, у другій частині інтерв'ю (яка вийде на нашому сайті найближчим часом) Коломойський визнав, що в ніч, коли написав заяву про відставку, між ним і Президентом було укладено низку домовленостей. Один з предметів - фактична недоторканність близьких соратників Коломойського. А саме - Лазорка, Олійника, Палиці, Філатова, Корбана. За його словами, відповідний документ сторони не підписували, але він - у форматі «дорожньої карти» - існує, і адвокати Лазорка, які працюють над наданням йому політичного притулку в Лондоні - з ним «зможуть ознайомитися».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram